close
Esittelyssä

Kuinka itse ajavat autot toimivat

Jos olet seurannut teknologiauutisia ollenkaan, olet ehkä kuullut Googlen kehittämistä itse ajavista autoista. Nämä ovat ajoneuvoja, joilla on mahdollisuus navigoida teillä itse, saavuttaa määränpäähänsä ja välttää matkalla tapahtuvia onnettomuuksia. Itse asiassa käy ilmi, että nämä itse ajavat Google-autot eivät ole vain yhtä turvallisia kuin ihmisten ajamat autot, mutta tarkkuudensa ansiosta jopa turvallisempia.
Tämä saattaa kuulostaa uskomattoman huipputekniseltä ja futuristiselta, mutta kannattaa pitää mielessä, että olet todennäköisesti itse joutunut kosketuksiin itseohjautuvan auton kanssa. Ellei täysin itsestään ajavaa, tien päällä on tällä hetkellä monia autoja, jotka pystyvät pysäköimään hankalissa kulmissa ilman kuljettajan väliintuloa.
Kuinka nämä autot toimivat? Kuinka voit olla varma siitä, etteivät he aio hajaantua? Lue ja katsomme vähän tiedettä.
Algoritmit ja kamerat
Jos olet pelannut uudella Xbox One Kinectilla, tunnet kuinka vaikuttava videoanalyysiohjelmisto on tällä hetkellä. Tämä laite ei vain kerro missä olet huoneessa, se voi myös kertoa missä asennossa seisot, kuinka monta sormea ​​pidät ylöspäin ja kuinka nopeasti hengität. Se tekee tämän katsomalla tallentamansa videokehykset ja etsimällä sitten kontrastia, liikettä ja syvyysindikaattoreita selvittääkseen mitä tapahtuu.
Autot, jotka ajavat itse, toimivat samalla tavalla. He käyttävät kameroita tallentaakseen edessään tai takana olevan tilan ja etsivät sitten kontrastia nähdäkseen, missä reunat ovat. Lisäksi he etsivät syvyyden indikaattoreita ja muita asioita ja käyttävät niitä ymmärtämään 3D-tilaa, jota he katsovat.
Sieltä he voivat sitten laskea reitin näkemänsä kautta, mikä vie heidät määränpäähänsä.
Anturit
Tietenkään tämä ei yksinään ole täysin turvallista tai luotettavaa, minkä vuoksi itseohjautuvat autot käyttävät myös liiketunnistimia. Nämä käyttävät näkymättömiä lasereita ja kaikuluotainta, jotka pomppivat edessään olevista asioista ja palaavat sitten autoon. Anturi laskee sitten, kuinka kauan signaalin palautuminen kesti, ja käyttää tätä tietääkseen, kuinka pitkälle se voi liikkua. Anturien ympäri autojen kaikkia sivuja tämä voi mahdollistaa tarkan esteen välttämisen.
Satelliittinavigaattori
Tosiasiallisen ”navigoinnin” suhteen itse ajavat autot käyttävät ajan tasalla olevia karttoja ja GPS: ää. GPS puolestaan ​​lähettää signaaleja avaruuteen kolmelle satelliitille. Näemällä kuinka kauan kukin satelliitti reagoi, GPS voi sitten kolmioida tarkan sijaintinsa suhteellisen tarkasti.
Kaikkien näiden ominaisuuksien yhdistäminen antaa autolle mahdollisuuden ajaa itseään ilman ihmisen apua – vaikka tällä hetkellä ihmisen kuljettajan on vielä oltava autossa hätätilanteissa. Ajatelkaapa kuitenkin: tulevaisuudessa <a href=”http://www.yucaipatrailers.com”> moottoripyörän perävaunut </a> voisivat tuoda polkupyörän luoksesi, eikä taksit tarvitse kuljettajia!
Tulevaisuus on todella outo ja hämmästyttävä paikka…

Abiel Dagan

The author Abiel Dagan