close
Teknologia

Automatisoidut näöntarkastusjärjestelmät

Nykyään valmistajien välillä vallitsee kova kilpailu teollisuudessa. Siksi, jos olet valmistaja ja etsit tapoja tehostaa tuotantoasi, saatat haluta kokeilla uutta tekniikkaa tarkastusjärjestelmillesi. Tämä tekniikka tarjoaa näöntarkastusjärjestelmiä. Tässä artikkelissa aiomme puhua automatisoidun näöntarkastusjärjestelmän perusteista. Jatka lukemista.

Tämän tekniikan perustarkoituksena on havaita osan pienet viat tarkastusprosessin aikana. Periaatteessa nämä laitteet toteutetaan silloin, kun osan suuntaa tai muotoa on vaikea tarkastaa perinteisillä antureilla. Näöntarkastusjärjestelmän ideana on siis tunnistaa tietyt yksityiskohdat tuotteen osasta.

Tehokkaan visuaalisen tarkastusjärjestelmän ominaisuudet

Jos haluat tämän järjestelmän toimivan oikein, suosittelemme oikean kameran ja oikean valaistuksen asentamista tarkkuuden parantamiseksi. Itse asiassa, kun valoa ei ole riittävästi, kamera ei voi ottaa kohinattomia kuvia. Tämän seurauksena tarkastuksen laatu kärsii merkittävästi. Samoin kameran tulee olla korkealaatuinen parhaan tarkastuksen varmistamiseksi.

Jos kaikki on asetettu oikein, asiat sujuu mutkattomasti ja voit suorittaa tarkastuksen paljon tarkemmin.

Laatuvakuutus

Mitä tulee laadunvarmistukseen, näöntarkastusjärjestelmät ovat varsin hyödyllisiä. Syynä on se, että järjestelmää käytetään eri osien tarkastamiseen mahdollisten vikojen varalta. Nämä puutteet voivat olla pieniä tai suuria. Se voi olla esimerkiksi kosmeettinen virhe, joka voi häiritä osan toimivuutta ja suorituskykyä.

Joten yksi tärkeimmistä syistä, miksi tätä tekniikkaa käytetään, on laadunvarmistus. Itse asiassa laadunvarmistus on yksi kaikkien valmistajien tärkeimmistä prioriteeteista.

Yleisiä väärinkäsityksiä

On tärkeää muistaa, että kamerat eivät toimi kuten silmäsi. Siksi, jos näet liimapään, ei tarkoita, että myös kameran silmä näkee sen. Tämän lisäksi valaistuksella voi olla suuri vaikutus järjestelmän luotettavuuteen. Siksi on tärkeää hallita myös altistumista.

Kehittyvä tekniikka

Ajan myötä konenäköön tehdään paljon parannuksia. Muutama vuosikymmen sitten tämän tekniikan käyttöönotto vaati paljon rahaa. Lisäksi monet ammattilaiset eivät tienneet, miten sitä käytetään. Tämän tekniikan käyttö on kuitenkin melko helppoa. Sitä paitsi se ei maksa niin paljon kuin muutama vuosi sitten.

Luotettavuuden, nopeuden ja tarkkuuden parannukset ovat mahdollistaneet konenäön käytön nykyään. Ja tästä syystä yhä useammat valmistajat alkavat käyttää visuaalisia tarkastusjärjestelmiä tarkastusprosessiensa tehostamiseksi.

Lyhyesti sanottuna tämä oli lyhyt johdatus visuaalisiin tarkastusjärjestelmiin ja niiden tärkeimpiin ominaisuuksiin. Jos olet myös innovatiivinen valmistaja, suosittelemme, että tutustut silmämääräiseen tarkastuskoneeseen ja otat sen käyttöön tarkastusjärjestelmien tehostamiseksi. Toivottavasti tämä auttaa sinua tekemään oikean päätöksen.

Abiel Dagan

The author Abiel Dagan